Een vaste of een variabele rentevoet – Wat is de meest voordelige hypotheeklening, Huislening.be geeft advies

Een vaste of een variabele rentevoet – Wat is de meest voordelige hypotheeklening, Huislening.be geeft advies

Een vaste of een variabele rentevoet – Wat is de meest voordelige hypotheeklening, Huislening.be geeft advies 1920 1243 Imac Huislening

In het tweede kwartaal van 2019 kozen 7 op 10 belgen voor een vaste rentevoet. We graag een woordje toelichting omtrent de verschillende mogelijkheden indien u niet thuis bent in de wereld van de rentevoeten.

 

Hypotheeklening met vaste rentevoet 

Eerst en vooral is er een hypotheeklening met vaste rente. Dit betreft een lening waarbij de rente aan het begin wordt bepaald en niet meer verandert doorheen het verloop van uw aflosplan. Deze formule is over het algemeen duurder dan deze met een variabele rentevoet. Waarom? Wel, uw bankinstelling zal u een renterisicovergoeding aanrekenen aangezien zij immers zelf de rente niet meer kunnen aanpassen. Deze banken hebben ook geen glazen bol om 20 jaar ver te kijken. Dit zal dus vertaald worden in de aangeboden rentevoet.

 

Hypotheeklening met variabele rentevoet

Een hypotheeklening met variabele rente is dan weer een lening waarbij de rente op een vast tijdstip kan aangepast worden. In dit geval speelt uw bankinstelling de rol van korte termijn belegger en vergoed je hier ook voor. Wordt de rente gewijzigd, dan zal u geen extra vergoeding worden opgelegd bovenop de winst die wordt nagestreefd. Hypotheekleningen met een variabele renteformule zijn echter wel onderhevig aan een maximumstijging (maximaal maal 2). Dit heeft als gevolg dat dergelijke formule in uw voordeel speelt zodra de rente onder het startniveau daalt. Omgekeerd geldt uiteraard ook dat uw maandelijkse aflossing zal stijgen als deze boven het startniveau komt te liggen.

Een voordelige hypotheeklening voor u en uw gezin 

Een lening aangaan doet u niet op één-twee-drie. Om u door de bomen het bos nog te laten zien, u maximaal wegwijs te maken en te begeleiden bij een goede keuze werken we samen met meer dan 15 financiële instellingen met de meest geschikte oplossing als eindresultaat.

Huislening.be treed op als bemiddelaar tussen u en eender welke bankinstelling, waarbij wij u helpen om het beste te halen wat de financiële markt te bieden heeft.

U kan ons steeds bereiken voor verdere info.

rentevoet